<$BlogRSDUrl$>

20031007

Pluto (JSR-168) 

Så er Pluto på banen - et Apache-projekt der er det første Open Source-projekt (som vi kender til), der helt og holdent holder sig til JSR-168: Den officielle Portlet-specifikation (en portlet er - for dem der måtte være i tvivl - en applikation der skal afvikles på en portal).

Plutos hjemmeside indeholder for det første den download-bare reference-specifikation, og for den andet god dokumentation. Blandt andet på Portlet-arkitekturen, samt nogle udmærkede coding guidelines, der nok også vil kunne bruges af folk der eksempelvis koder til Websphere Portal.

Hvis du gerne vil lave Portlets til en Open Source server, og hellere vil benytte et framework der har eksisteret længe, end et der nødvendigvis overholder JSR-168 100%, så skulle du nok tage et kig på Apache's Jetspeed.

Sådan helt undtagelsesvis.. 

Føler du at du har fuldstændigt styr på Exceptions og hvordan det er smartest at håndtere dem? Og gør du det så i øvrigt på den rigtige måde, eller springer du over gærdet hvor det er lavest?

Hvis du er i tvivl, eller du måske blot skal finde motivationen for at gøre tingene rigtigt næste gang, så kan du på java.net læse en fornuftig artikel om emnet.

20031006

Befri Java 

Skal Java saettes fri? Ja der er nogle der mener at Sun burde udskille Java i et selskab der ikke har nogen tilknytning til Suns forretningsinteresser, og derved foroege opbakningen til Java. Hvis du deler denne overbevisning kan du skrive under paa et brev til Sun.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Site Meter