<$BlogRSDUrl$>

20030918

Hibernate er nu et JBoss projekt! 

Der er ingen tvivl om at der arbejdes haardt paa at faa JDO banket sammen til en standard der er saa moden at den kan indgaa som en naturlig del af J2EE, men ligesom historien med log frameworks saa er en feature ikke den bedste bare fordi den accepteres af Sun. Hvis jeg kigger paa de forskellige open source projekter der bruges meget for tiden, saa ser jeg stadig helt klart flere projekter der bruger for eksempel log4j end Java's standard logger. Jeg tror meget vel at vi kan se samme historie med persistens frameworks.

Et af de mest omtalt alternativer til JDO er Hibernate. Hibernate har netop faaet en ordenlig omgang vind i sejlene i kraft af at JBoss Group har ansat Gaving King der er arkitekten bag Hibernate. JBoss har udtalt at aarsagen til at de har valgt Hibernate er at de har lavet nogle tests der har vist at Hibernate er utrolig effektivt og desuden er de stoedt paa Hibernate hos umaadelig mange JBoss kunder.
Hos JavaNyt glaeder vi os til at foelge baade Hibernate's og JDO's udvikling. Laes mere om Hibernate hos JBoss.

20030917

SAAJ: hva det? 

Det er SOAP with Attachments API for Java, hvor SOAP som de fleste nok ved er Simple Object Access Protocol.

SAAJ er kort sagt at API, der gør det muligt - via Java - at sende binære vedhæftelser til SOAP-beskeder.

Læs en herlig intro-artikel til SAAJ på JavaWorld: SAAJ: No strings attached

Tilbage! :-) 

Så er jeg tilbage fra bryllup - men kun et par dage. Fra fredag og hele næste uge er jeg igen væk på bryllupsrejse.

Det var et fantastisk bryllup. Tak til Duke, JavaNyt og alle dets læsere for de mange lykønskninger, samt den største tak til min brud og alle vores gæster for en fantastisk fest..

20030915

Lav en .exe fil ud af din .jar fil 

Platformsuafhaengighed er en af Javas store forcer, men som alt andet har det en pris. Hvordan skal en ganske normal Windows bruger reagere hvis du giver ham en jar fil? Han ved da ikke at en saadan kan eksekveres. Med JSmooth kan du goere livet lettere for hr og fru vi-ved-da-ikke-hvad-vi-skal-bruge-jar-filer-til.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Site Meter